Hecbanner

De lezer heeft van mij de uitslag/ verslag te goed van de JeugdClubCompetitie wedstrijd Rijssen vs SV HEC van 15 februari. De oudste categorie bij de jeugd (t/m20) is de klasse A. Daarin mochten wij met ons team aantreden voor de tweede uitwedstrijd van het seizoen in het mooie plaatsje Rijssen. In de auto onderweg naar Rijssen waren we tot de consensus gekomen dat Rijssen waarschijnlijk net buiten Twente moest vallen. Hoe dan ook we waren keurig op tijd aangekomen en klaar voor de strijd.

HEC A Rijssen3

HEC A (links) met Sem - bord 4, Jurrian - bord 3, Jurre - bord 2, Timon - bord 1 vs Rijssen

 

Jurrian had het lastig op bord 3. Zijn 'phalanx-opstelling' die tegen beginnende schakers de nodige punten oplevert, was niet effectief tegen de jongeman uit Rijssen. Jurrian was voor de wedstrijd al onder de indruk nadat hij erachter kwam dat zijn tegenstander reeds in stap 4 zat. Was het wel verstandig om voor de wedstrijd naar iemands stap of rating te vragen??  In de analyse ontdekte we een mooi alternatief om de opening te spelen. De door Jurrian zelf ontdekte Schotse opening!!

HEC A Rijssen2

 

Sem (voorgrond links) speelde een uitstekende partij. Hij opende met de Franse opening zoals we het in de lessen op de club hebben behandeld. Hij kreeg zelf een paar goede mogelijkheden om groot voordeel te pakken. Helaas ging de partij uiteindelijk verloren. Maar voor een eerste lange partij met de Franse opening is dit een prima partij!

 

 

 

 

Op bord 2 speelde de huidige clubkampioen Jurre. Hij haalde een mooi niveau in deze partij. De opening was solide en goed. Toch had zijn tegenstander een (verstopte) batterij op zijn Koning gericht. Te laat werd dit ontdekt. Het kostte Jurre een stuk en later de partij.

 

 

HEC A Rijssen1

 

Op Bord 1 speelde Timon (voorgrond rechts). Hij moest opnemen tegen de sterspeler van Rijssen. Af en toe maakt Timon maakt nog vreemde beslissingen (8.Pd5?) en als hij die kan verminderen gaat ongetwijfeld een grote sprong voorwaards maken. Voor het hele team geldt dat we sowieso veel beter spelen dan de eerste wedstrijd van de competitie!

 

Voor het moment is het nog niet genoeg om punten af te pakken in Rijssen. Het werd 4 - 0 voor Rijssen zowel in lange partijen als in de snelschaakmatch. Bij het verlaten van het pand zag Jurrian aan de wand een tekst met het Twents-volklied.....Rijssen ligt in Twente. Nooit te oud om wat te leren! ;)