Hecbanner

 

Uitslagen HEC INTERN 2018-2019
cyclus 1 ronde 8 gespeeld op 12-11-2018
Witspeler Zwartspeler Uitslag
Rob Nijhuis Gerard de Lange 0-1
Fred Robers Johan Schröer 1-0
Leo Vis Willy Stegeman 0-1
Paul Vije Werner Gesing 0-1
Remy Remmelts Stef Van der Poel 1-0
Simon Nagelmaeker Alexander Reijtenbagh 0-1
Marieke de Lange Jose Wijlens 1-0

 

HECRonde8k

Paul vs Werner

De 8e ronde begon met een heerlijke versnapering meegebracht door Gerard. Die al een voorschot nam op zijn verjaardag later deze week. Hij was ook de eerste die een punt kon bijschrijven. Tegenstander Rob koos (achteraf gezien) een verkeerd plan en zette daarbij zijn paard en passant buitenspel. Die meteen werd klemgezet. Vervolgens kon Gerard met zijn stuk meer een beslissende aanval inzetten. In een ingewikkelde partij van Simon vs Alexander bleek Alexander na een slagenwisseling een stuk meer over te houden.

In de partij Leo vs Willy leek Leo goed uit de opening te zijn gekomen. Toen het tijd was om aan te vallen stond er ergens een Toren ongedekt. Die pikte Willy uiteraard even mee. Met een extra stuk kwam de winst niet meer in gevaar. Ook Marieke won al snel een stuk in de opening. Toen ging tegenstander Jose er eens goed voor zitten. De partij duurde nog velen zetten en Marieke moest alle zeilen bijzetten, maar ze won uiteindelijk met een prachtig 'Arabisch mat'.

In de partij Remy vs Stef had Remy vanuit de opening het beste spel. Van Stef begreep ik dat hij ergens in het middenspel een stuk verloor en dat kon de stelling niet meer hebben. In de partij Fred vs Johan zagen we een prachtig staaltje techniek van Fred die zijn kleine voordeel in de opening steeds een stukje bij beetje wist uit te bouwen.

Hoogtepunt van de avond was de partij Paul vs Werner. Met creatief spel probeerde Paul de (Berlijnse) muur van Werner te breken. Ineens speelde Werner de prachtige zet Pg3!! (met een witte pion f2). Een offer dat Paul niet kon aannemen. Niet veel later speelde Werner Db7! met een zeer vervelende penning voor wit. De enige uitweg voor wit was een vlucht naar een Toreneindspel. Maar dat werd door Werner met vaste hand naar de winst gevoerd.

 

De tussenstand na de 8e ronde kan je hier kijken.