Hecbanner

Op maandag 12 november kwam het jeugdteam van Rijssen op bezoek om het op te nemen tegen ons A-team. De meeste spelers van Rijssen hadden minimaal een stap4 niveau terwijl wij met eind stap2 en begin stap3 bezig zijn.

De opstelling:

Bord 1: Timon van der Heide

Bord 2: Jurre Vereiken

Bord 3: Jurrian Buunk

Bord 4: Sem Ekkelenkamp

Moderne kunstk

Moderne kunst - S.Aalbers

 

Als eerste was Jurrian klaar. Hij had veel interessante en creatieve ideeën in de opening. Helaas bleef zijn Koning te lang in het midden staan. En net op het moment dat Jurrian een mooie dubbele aanval had gemaakt werd hij matgezet.

Daarna moesten we lang wachten voordat de volgende partij beslist werd. Er werd namelijk goed nagedacht en daarom werd er een hoger niveau gehaald dan dat we normaal zien in de Koningsgroep. Toch liep Sem tegen een hele gemene penning aan, wat helaas een Dame kostte.

 

Toen volgde er een verplaatsing naar de keuken van het clubgebouw. Waar de overige twee partijen verder werden gespeeld. Jurre, die afgelopen weekend met een prachtige 6 uit 7 zijn poule won, haalde ook in deze partij een hoog niveau. Een goed opgezette opening en hij verloor pas de partij ergens in het eindspel.

 

Als laatste was Timon op bord 1 bezig. Ook hij speelde een uitstekende opening. Maar langzaam kwam zijn tegenstander steeds iets beter te staan. Met een mooie combinatie werd Timon matgezet.

 

Over het snelschaken dat daarna volgde kunnen we kort zijn. De mannen uit Rijssen waren daar veel handiger in. Hoewel Jurre veel weerstand bood en opnieuw pas in het eindspel werd verslagen.

Uitslag SV HEC A1 vs Rijssen A1

Speeltempo normaal:  0 - 4

Speeltempo snel: 0 - 4