Hecbanner

De laatste clubavond van het jaar werd goed bezocht. De alweer 11e ronde van de interne competitie.

Al vroeg op de avond was Rob klaar. Zoals gewoonlijk speelde hij de opening compromisloos en dat leverde hem een geweldige aanval op. Tegen rasaavaller Alexander (en ook tegen elke andere speler) een goede strategie. De vele dreigingen waren niet meer te pareren en Rob won zijn partij. Daarna was Fred klaar. Hij speelde zoals hij dat zelf aangeeft wat vreemde zetten om Marieke uit evenwicht te brengen. Met normale zetten is Marieke nauwelijks te verslaan. Zoals vele tegenstanders van HEC2 zullen weten. Dit keer bracht de dubbele aanval Paard de winst voor Fred.

Willy (met Bayern mascotte) speelde tegen Werner een goede partij. Hoewel ik begreep dat er in de opening wel ergens stukwinst voor Werner inzat. Toen deze kans voorbij ging, kreeg Willy goed spel en stond Werner erg passief. Toen er ook nog een Toren op de zevende rij op bezoek kwam, was het snel gedaan. Leo kwam na een Spaanse opening goed te staan. Toen sloeg nonchalance bijna toe. Jose vlocht een gevaarlijke aanval in de stelling die Leo net op tijd kon pareren.

De partij Simon vs Remy was vanaf het middenspel eenrichtingsverkeer richting de witte koning van Simon. Een keurig strategisch plan van Remy. Simon vocht als een leeuw, maar hij kon niet voorkomen dat de zwarte stukken de witte koning in een dodelijke greep kregen.

Als laatste was de voorlopige leider van de interne competitie, Gerard, bezig tegen Johan. De wedstrijd ging gelijk op en af en toe moest Gerard oppassen dat hij niet onder de voet gelopen zou worden. Vervolgens speelde Gerard de zet f6?!?. Hoe pak je die pion terug? De kritische toeschouwer zou die pion zonder denken met de Dame terugpakken en dan zou Gerard een nog een lastig middenspel voor de boeg hebben. Johan dacht iets beters gezien te hebben en sloeg de pion met de toren. Waarna bij de volgende zet zijn dame ingesloten stond.

 

Uitslagen HEC INTERN 2018-2019
cyclus 2 ronde 11 gespeeld op 17-12-2018
Witspeler Zwartspeler Uitslag
Werner Gesing Willy Stegeman 0-1
Gerard de Lange Johan Schröer 1-0
Marieke de Lange Fred Robers 0-1
Rob Nijhuis Alexander Reijtenbagh 1-0
Leo Vis Jose Wijlens 1-0
Simon Nagelmaeker Remy Remmelts 0-1

 

De tussenstand na de 11e ronde kan je hier kijken.

 

 

Extra: Veteranen toernooi 3 de ronde

Zie: Veteranen C: Veteranen D, Veteranen E

Winst was er voor Rob en Willy

Leo maakte remise

Stef ,Remy, Simon en Werner verloren.

 

Verslag HEC vs HSC-Stork