Hecbanner

Door: Fred Robers, teamleider SV HEC V2

HECPStokorst4k


De tweede editie van HEC is ook in z'n tweede krachtmeting in de vijfde klasse D zonder puntenverlies gebleven. Met wat geluk werd het taaie Park Stokhorst V3 met 2,5 - 1,5 aan de kant gezet, maar het had ook heel anders kunnen lopen. Bij een gelijke stand (1,5 - 1,5) ontpopte Willy Stegeman zich weer eens als het goudhaantje. Met twee pionnen minder in een eindspel met zware stukken leek bij goed tegenspel remise het maximale resultaat, maar na een miskleun van de doorgaans toch geslepen Wil Oostmeyer incasseerde de Rekkenaar het volle pond. Een leuk presentje voor Willy, die een goed uur later z'n 70e verjaardag vierde.

HECPStokorstk

Marieke was misschien wel het meest opgelucht van allemaal. Zij leverde in het treffen met Rene Berger al snel een licht stuk in, vocht vervolgens voor wat ze waard was, maar zag zich uiteindelijk toch genoodzaakt haar monarch om te leggen. Voor haar voor het eerst sinds lange tijd weer een nederlaag in de externe competitie. Intussen had Stef van der Poel al een solide uitgangspositie geschapen voor HEC door Günther Schaning met goed spel op een nul te trakteren.

HECPStokorst3k

Kort daarop forceerde Alexander Reytenbagh aan bord 1 heel knap een puntendeling tegen Ria Elfring, na steeds een pion minder te hebben gehad.
Volgende afspraak is op 11 februari als WSG V1 uit Winterswijk op bezoek komt in de schaakarena aan de Adriaen Brouwerstraat.

 HECPStokorst2k