Hecbanner

Vandaag, zaterdag 2 februari reisde het E-team af naar Hengelo voor het SBO-kampioenschap voor E-teams (t/m 9 jaar). Voor HEC speelden Senne, Cathelijne, Mels, Brent en debutant Kalle Bolster. Vorig jaar werd het toernooi nog in Haaksbergen georganiseerd en werd ons E-team 4e en laatste met 1 overwinning uit 6 wedstrijden. Hoe anders ging het dit jaar !

Met niet al te hoge verwachtingen gingen we op pad. De concurentie zou immers hevig zijn. Teams als Minerva 1 (met Overijssels kampioenen Storm en Alma) en Almelo (met Jay-Giani en Dean) waren op voorhand de grote favoriet. Direct in de eerste ronde al, opende SV HEC met een daverende stunt. Minerva 2 werd verslagen. Al redelijk vlot wonnen Mels en Brent op bord 3 en 4 hun partij. Toen later Senne nog een punt aan het totaal toevoegde, was de eerste overwinning meteen een feit. Met in gedachte dat Minerva 3 ook te kloppen zou moeten zijn, leek een 3e plaats in de eindklassering goed mogelijk. 

In de tweede ronde had SV HEC een bye (en dus 2 matchpunten) waardoor we op de 1e plaats in de tussenstand bleven staan. In ronde 3 moesten we aantreden tegen het sterke Almelo. Ondanks sterke tegenstand van onze spelers, moesten ons meerdere erkennen tegen, naar late bleek, het kampioensteam van Almelo. 

In de 4e ronde moesten we tegen Minerva 1, op voorhand een kansloze missie. Voor ons zou het in de laatste ronde tegen Minerva 3 moeten gebeuren. Daar zouden we een NK ticket kunnen pakken. Het zou echter anders gaan. Kalle won zijn partij tegen Gideon Berholee, Bam, achter de paaltjes. Brent vocht dapper en zéér goed tegen David Bertholee en sleepte een remise uit het vuur. Op bord 2 was Overijssels meisjes kampioens Alma Visser te sterk voor Cathelijne. Het wachten was op Senne, die tegen de zeer sterke Storm Fallaux (algemeen Overijssels kampioen) een nulletje zou pakken. De opening was moeilijk. Toch wist Senne grip te krijgen op de stelling en zich vast te bijten in de partij. Al loerende op haar kansje via de open h-lijn sloeg ze plotsklaps toe. Mat op h2 !!! Senne won tegen alle verwachtingen in, en daarmee was de sensatie compleet. Met 2,5 - 1,5 werd de titelfavoriet verslagen !!!! In de SBO weten ze nu ook waar SV HEC vandaan komt! 

Nu kwam het aan op de laatste ronde tegen Minerva 3. Met 2 matchpunten voorsprong was een gelijkspel genoeg om de 3e plek veilig te stellen. Bij winst zouden we zelfs 2e kunnen worden. Het liep echter anders. Minerva 3 bleek taaier dan gedacht. Kalle wist nog te winnen. Mels kreeg een halfje kado toen hij flink verloren stond en zijn tegenstander "pat" zette. Senne verloor op bord 1 waardoor een kleine nederlaag het gevolg was. Nu stonden we samen met Minerva 3 gedeeld 3e met evenveel matchpunten, en ook evenveel bordpunten. Omdat het onderlinge duel verloren ging werd Minerva 3 daardoor 3e en pakte SV HEC net geen NK ticket. 

Maar iedereen houdt vanaf vandaag rekening met SV HEC. Na 2,5 jaar jeugdafdeling, lijkt de aansluiting met de andere SBO clubs gerealiseerd te zijn.

PK E Small

(SV HEC aan het begin van de match tegen Minerva 2)

 

Verslag SBO-site.