Hecbanner

- Door Leo Vis -

Hec v 1 ongeslagen kampioen geworden

Afgelopen vrijdagavond  ging het richting Hardenberg voor de kampioenschap wedstrijd. Onderweg werden de verschillende opties nog even doorgenomen. Gaan we het strategisch aanpakken met Gérard en Johan op bord 3  en 4. Maar als de tegenstander het zelfde doet, want die heeft nog een kans om ook kampioen te worden.Wat dan! Besloten werd door de Team kapitein om gewoon ons eigen spel te spelen. Er werd nog even gecijferd wat een goede uitslag moest worden om kampioen te worden remise was voldoende. Aldus werd gerekend op een goed resultaat. Maar dat moet nog wel even waar gemaakt worden. Na een uur rijden kwamen we aan in Hardenberg. In jaren 50 klein gebouwtje voor een club met meer dan 70 leden erg klein stonden de borden reeds klaar. Op bord een Gérard tegen een tegenstander met een rating van 1690 een hele uitdaging mocht zijn wedstrijd ingecalculeerd verliezen. Maar haalde er wel een mooie remise uit.

Johan op bord 2 kwam wat achter uit de opening maar kreeg met de tijd steeds meer greep op het spel. Een extra factor die de wedstrijd mee kreeg was dat hij het op moest nemen tegen een jeugdspeler, daar weet je van te voren niet van hoe sterk deze is. Johan vond het achteraf geen makkelijke partij met een zeer koele tegenstander. Wel maakte hij het zelf ook koel af en was het eerste punt binnen.

Leo kreeg met wit een siciliaanse voorgeschoteld. Hij kwam wat moeizaam opgang. Tegenstander stond ook wat beter met zijn stukken op de koning stelling gericht. Hij had veel meer dreiging. Dan maar onverdroten de aanval kiezen de tegenstander onder druk en tijdsdruk te zetten. Inmiddels was het voorstel om de partijen van Gérard en Leo tot remise te verklarenverklaren daarmee zou het kampioen zijn geworden. Gerard nam het remise voorstel aan Leo zag echter nog winst kansen en speelde door.Dreiging en druk Door tijdnood was te veel en maakte zijn tegenstander  een beslissende fout en stond hij met volgende zet mat. Hiermee waren we ongeslagen kampioen geworden

Paul speelde met zwart hij had alle partijen al gewonnen en voor het team een zekerheid.  Maar zoals alles in het leven kan het anders lopen. Paul pakte een stuk en even later met een penning kon hij nog een stuk pakken. Hij had een  gewonnen stelling maar in zijn overmoed maakte hij een verkeerde afruil lpv het stuk pakken met zijn dame deed hij dat met een pion, waarna  hij zijn dame kwijt was en de partij verloor.

We waren kampioen de champagne kan worden opengetrokken. Helaas was er niemand o  ons te feliciteren.