Hecbanner

In de week van Pieter Omtzigt, het verlies van Netanyahu, de G7-top in het Engelse Cornwall, de overwinning van Novak Djokovic op Roland Garros, De Deense voetballer Christian Eriksen, De Nederlandse hockeysters die Europees kampioen zijn geworden en Dumfries die een de beslissende goal maakte tegen Oekraïne, kwamen de schakers van SVHEC samen voor hun wekelijkse partij schaak op het clubhuis.

 

Bij de jeugd:

Jurre gaf een masterclass over het Stafford Gambit. Welk gambiet? Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet zo lang geleden ook nog nooit van had gehoord. Jurre wist er alles van en na de deskundige uitleg werd een simultaan gegeven met het Stafford Gambit als uitgangsstelling. 

 Een andere groep kon buiten 'conditieschaak' spelen. Dit is eigenlijk hetzelfde als normaal schaken met een klein verschil dat de klok op eind van het bord wordt geplaatst. Dat wordt dus rennen!!

Een welverdiende drinkpauze was daarom geen overbodige luxe. Volgende week weer een 'normaal' toernooi. Daar zijn nog plaatsen voor de play-offs te verdienen!

 

Bij de senioren:

Deze keer was het de eer aan clubkampioen en internationaal arbiter Gerard om een simultaan te geven. Niet iedereen deed daaraan mee. Simon, die nog in de oranjestemming was, wilde Marieke uitdagen voor een lange parij. En zo geschiedde. Toen ik rond een uurtje of tien wegging stond er een eindspel op het bord. "Nu wordt het pas interessant' aldus Simon.

In de simultaan tegen Gerard kon ik de slechte smaak van de nederlaag van vorige week wegspoelen met twee vlotte winstpartijen. Johan speelde net als vorige week ijzersterk. Op de een of andere manier wist Gerard zich toch los te wurmen. Ook tegen José had Gerard het zwaar en was hij bijna zijn dame kwijt door een horizontale aftrekaanval. Bij Willy ontstond eerst consternatie nadat er door de simultaangever foutief werd gerokeerd. Dit werd met de mantel der liefde bedekt en in het vervolg van de partij er ontstond een technisch Dame-eindspel.Wie van de twee de beste techniek had, vertelt het verhaal helaas niet.....Met deze cliffhanger gaan we naar de volgende schaakavond.

 

Volgende week 21 juni en daarna 28 juni is de laatste schaakavond van het seizoen.

 

Gefeliciteerd Bob!