Hecbanner

De langste dag van het jaar en een speeldag op het EK voetbal. Zelfs een voetbalwedstrijd van oranje kan onze schakers niet weerhouden om naar de club te gaan.

Jeugd:

We speelden dan ook een leuk toernooi. De winnaar plaatste zich voor de play-offs waaruit de clubkampioen van dit seizoen komt. Brent en Jurre waren al gekwalificeerd en nu voegt Senne zich bij dit tweetal, want zij heeft zich via het toernooi geplaatst. Daarnaast speelden we ook een toernooi voor de beste schaker onder de 8 jaar. Dat toernooi werd gewonnen door Elise!

 Openbare schaaktafels door heel Nederland - SUBLIME

Senioren:

Gerard ligt in de lappenmand en kon daarom niet aanwezig zijn, maar er waren nog voldoende schakers aanwezig voor een gezellige avond. Simon daagde voorzitter Remy uit voor een lange partij. Eigenlijk heb ik niet meegekregen wie nu gewonnen had, want ik had mijn handen vol aan de fanatieke schakers Jurre en Willy, waar ik in een simultaan tegen speelde. Jurre offerde bijna zijn hele leger tegen mij om tot mijn koning te komen. Ik kon net mijn vege lijf redden door af te wikkelen naar een eindspel. Tegen Willy had ik een mooi dameoffer gezien, maar de dubbele aanval die daarna volgde niet! Net voordat het doinker werd kon ik in het diepe eindspel remise maken. Marieke oefenende op de chesstutor haar tactische vaardigheden. Gaan we die volgende week zien?

 

Volgende week laatste schaakavond van het seizoen!