Hecbanner

 

Poule E: Park Stokhorst 2 vs SV HEC1    2- 2

Poule F: SVHEC 2 vs Park Stokhorst 3    3 -1

              SG Max Euwe 2 vs SV HEC 2   2.5 -1.5

Wisselend succes SV HEC 2

door: Fred Robers

Waar sommige teams nog maar een keer in competitieverband uitkwamen, zit het seizoen er voor SV HEC 2 in groep F er al bijna weer op. Er resteren nog duels tegen de aanstaande kampioen Almelo 4 (1 april) en thuis tegen Max Euwe 4 (25 april). De tweede editie kwam zowel maandag 28 februari als daags erna in actie, zij het met wisselend succes. Werd thuis gedecideerd afgerekend met Park Stokhorst 3 (3-1), 1 maart liep het fout af bij Max Euwe dat terecht met 2,5 - 1,5 de volle buit incasseerde.

SVHEC2ParkStokhorst01032022

SVHEC 2 vs Park Stokhorst 3

Meest besproken man in beide ontmoetingen was ongetwijfeld Simon Nagelmaeker. Na een beresterke partij met overweldigende aanval tegen de toch beslist niet zwakke Jose van der Voort volgde nog geen 24 uur later een enorme sof in het treffen met Ferdinand Booy. In welgeteld 8 zetten was het pleit beslecht in het nadeel van de beminnelijke Eibergenaar. Hij stond zomaar ineens mat. Daarmee plaatste hij zijn overige teamgenoten ongewild voor een lastige opgave. Jose Wijlens weerde zich kranig in de confrontatie met Gerard Assink, maar diens ervaring gaf uiteindelijk de doorslag. Uw teamcaptain had het niet eenvoudig tegen de geslepen Henk Snuverink, maar in het gevorderde eindspel rolde er zowaar een fraai matbeeld uit op h8. Alle hoop op een gelijkspel was gevestigd op Willy, maar het werd snel duidelijk dat er niet meer in zat dan remise. Toch een kleine deceptie na de knappe overwinning op Park Stokhorst. Alleen Alex was een dissonant - hij moest buigen voor Ria Elfring - maar Simon, Fred en Marieke zetten hun goede vorm luister bij met een knappe triomf: 3-1.

Wit aan zet

StellingSVHECVIncentRob21022022

 

Een partijfragment uit de interne competitie van vorige week. Vincent vs Rob. In de video hieronder kan je een uitgebreide analyse zien van de diagramstelling.