Hecbanner

Van de SBO correspondent Thymen Groenewold.

De voorlaatste wedstrijd in Borne, leverde weer de nodige spanning en emoties op! Vanwege Remy’s escapisme.Carnaval in de Zuidelijke deelstaten (=corona).Kreeg Rob Nijhuis een welverdiend punt in de schoot geworpen.

Marieke had in haar partij  tegen Jan Leijendekker, met wisselende kansen,aan een klein voordeeltje genoeg, om de partij naar zich toe te trekken.

De broederstrijd tussen Simon en Willy, was er een met alles erop en eraan. Op de dertiende zet won Willy een paard. Maar hij was zo onvoorzichtig, om enkele zetten later zijn paard “ïn”  te laten staan. Na twee uur geschuif, bleek Simon over een vrijpion te beschikken. Willy, dacht deze op rij twee te kunnen inrekenen. Maar zag daarbij een aftrekschaakje over het hoofd. Simon won.

Maar het belangrijkste nieuws was toch wel, de partij van Jose. Alle HEC-leden, hadden er op geattendeerd, rokkade voor zet 8! Dit keer, gaf ze er gehoor aan. Zodat haar toren, vol op meedeed. Bij zet 28, won ze een Dame en mat in drie dreigde. Haar tegenstander gaf op. Wederom een glunderende Jose op de voorbank.

Ietwat teleurgesteld, doordat ons Bestuur, de belofte van gebak, bij haar vorige overwinning vergeten was, suggereerde Jose, om maandag as, zelf voor gebak te zorgen. Al met al, een mooie lentedag, met even zo mooie resultaten.

Met nog 1 ronde te gaan, is de voorlopige stand;

Rob        4

Simon    4  

Marieke 3,5

Willy       3,5

Remy      2,5

Jose         2