Hecbanner

{jcomments off}

Schaakvereniging H.E.C. is een leuke, gezellige schaakclub. SV H.E.C. staat voor "Schaakvereniging Haaksbergen Eibergen Combinatie", een fusieclub die ontstaan is uit SV Haaksbergen (opgericht 1936) en SV Eibergen (1968). In de eerste regel van de statuten staat het doel van de vereniging beschreven: 

 

"De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en het bevorderen van de schaaksport. Zij tracht dit doel te bereiken door het lidmaatschap van de Koninklijke Schaakbond, het deelnemen aan de bondscompetitie, het houden van verenigingscompetities, het organiseren van schaakevenementen en het opleiden van schaakliefhebbers, alsmede door andere wettige middelen welke het bereiken van het doel kunnen bevorderen"  (bron: Statuten vastgesteld door de algemene ledenvergadering augustus 1974)

 

SV HEC

Aan het einde van het seizoen 2004-2005 nam SV Eibergen het initiatief om te komen tot een samenwerking tussen de beide verenigingen. Met ingang van het seizoen 2005-2006 werden de interne competities van beide verenigingen samengevoegd en werd er onder de naam SV H.E.C. gezamenlijk deelgenomen aan de SBO (Schaakbond Overijssel) competitie, alwaar het eerste team in de 1e klasse uitkwam. Het team promoveerde direct en kwam daarna 6 jaar lang uit in de hoogste klasse van de SBO, de promotieklasse. In 2008 werd de oorspronkelijke samenwerking definitief notarieel vastgelegd en was de fusie, en daarmee het ontstaan van SV HEC, een voldongen feit.

Tijdens de clubavonden op maandagavond wordt er doorgaans gespeeld in de interne competitie. Hierin nemen de leden het onderling tegen elkaar op om aan het einde van het seizoen de clubkampioen te kunnen aanwijzen. Daarnaast wordt er ook in teams deelgenomen aan de externe competitie van de SBO. Momenteel kent SV HEC twee teams die uitkomen in de viertallencompetitie. Zo af en toe worden er trainingen georganiseerd ter verbetering van het spelniveau.

De clubavond kenmerkt zich door een prettige, ongedwongen sfeer waarbij er naast een stevige pot schaak ook ruimte is voor sociale contacten. In 2016 is de jeugdtak van de vereniging opgestart. Elke maandagavond wordt er geschaakt door de jongens en meisjes van SV HEC. Meer informatie over het jeugdschaak vindt u onder het het tabblad "jeugd".

 

 

.